Installeren en programmeren

Installatie van licht- en geluidsinstallaties door ODW

Sinds de oprichting van VDS Evenement & Show B.V. in 1978 houden we ons bezig met het leveren én installeren van vaste en tijdelijke licht- en geluidsinstallaties. Daarmee onderscheidt Onlinediscowinkel zich sterk ten opzichte van andere leveranciers.

In de hedendaagse wereld spelen zowel licht als geluid een essentiële rol bij het creëren van meeslepende ervaringen en het verbeteren van de manier waarop mensen interactie hebben met hun omgeving.

We begrijpen het belang van het leveren van hoogwaardige oplossingen die aan de behoeften van onze klanten voldoen.
Daarom hebben we een team van experts samengesteld die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen, installeren en onderhouden van geavanceerde licht- en geluidssystemen.

Divisie licht en geluid

Onze divisie licht en geluid richt zich op het leveren van op maat gemaakte installaties voor diverse sectoren, waaronder theaters, concertzalen, conferentiecentra, horecagelegenheden en andere evenementenlocaties. We werken nauw samen en luisteren naar onze klanten om hun visie te begrijpen en innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor een spectaculaire en hoogwaardige ervaring voor elke gelegenheid.

Ons team van ervaren professionals zullen hun deskundigheid en creativiteit inzetten om de meest geavanceerde licht- en geluidssystemen te installeren.
We maken gebruik van cutting-edge technologieën en hoogwaardige apparatuur om ervoor te zorgen dat elk aspect van de installatie voldoet aan de hoogste normen. Met de toevoeging van licht- en geluidsinstallaties aan ons dienstenportfolio, versterken we onze positie als toonaangevende speler in de branche.
We zijn ervan overtuigd dat deze divisie ons zal helpen om nieuwe mogelijkheden te verkennen, waardevolle relaties op te bouwen en mooie projecten neer te zetten.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Leveren jullie alleen of installeren jullie ook?

Wij hebben onze sporen in de licht- en geluidsbranche al verdiend! Sinds 1978 is licht, geluid, beeld en special-effects onze passie. We kunnen onze klanten totaal ontzorgen op dit gebied. Het ontwerpen, leveren én installeren van audiovisuele installaties in conferentiecentra, scholen, discotheken, boardrooms, theaters en kantines is onze specialiteit!

Passieve of actieve speakers. Wat is het verschil en welke kies ik?

Passieve luidsprekers

Passieve luidsprekers zijn luidsprekers zonder ingebouwde versterker. Om het systeem bruikbaar en compleet te maken heb je dus nog een losse versterker nodig.

Passieve luidsprekers worden vaak gebruikt bij vaste installaties, maar ook nog veel gekozen door DJ’s en geluidstechnici die graag hun complete geluidsset zelf willen samenstellen. Erg belangrijk bij een passief luidsprekersysteem is de balans tussen je luidsprekers en de versterker. Zorg ervoor dat de versterker altijd meer vermogen levert dan de luidsprekers theoretisch aankunnen. Een speaker gaat meestal niet stuk door te veel vermogen maar door vervorming.

Actieve luidsprekers

Actieve luidsprekers hebben een ingebouwde versterker, waardoor het een handige plug-and-play systeem wordt. Het vermogen van de versterkermodule is exact afgestemd op de interne componenten en je hoeft je geen zorgen meer te maken over de verhouding tussen speaker en versterker. Daarnaast is het makkelijker om een actieve luidspreker door te lussen aan een tweede of derde actieve luidspreker, door middel van een signaalkabel. Letterlijk dus spanning erop en draaien maar. Een nadeel zou kunnen zijn dat, als de speakers tussen het publiek staan bestaat de mogelijkheid dat er aan de knoppen gedraaid kan worden.

Rookmachine, Fazer of Hazer. Wat is voor mij de beste keuze?

In een rookmachine zit een verwarmingselement. De rookvloeistof wordt hier doorheen gepompt waardoor de vloeistof verdampt.
In principe gaat het niet over rook maar een soort van stoom die doorgaans snel oplost.
Een fazer is een rookmachine met ventilator, die een constante dunne nevel produceert.
Fazers zijn ideaal voor het zichtbaar maken van een lichtshow of bij een concert.
Je kunt voor fazers de rookvloeistof gebruiken die je ook voor normale rookmachines gebruikt.
Een hazer heeft, net als een fazer, een ventilator aan boord. Echter bij hazers kun je de ook nog eens de snelheid van de ventilator instellen. Als een hazer eenmaal is opgewarmd, kan hij continu blijven werken. Voor hazers kun je het beste speciale hazer vloeistof gebruiken.
Rookmachines en fazers moeten tussendoor opwarmen. Tijdens die opwarmtijd zijn ze niet productief. Hoe lang de gebruikstijd en opwarmtijd zijn, verschilt per machine. Bij de specificaties van elk product vind je meer informatie. Hazers kunnen wel continu blijven draaien.
Voor rookmachines en fazers kun je dezelfde soort vloeistof gebruiken.

Hierbij heb je de keuze uit light, medium en heavy. Deze gradaties staan voor de dichtheid van de rook. Advies van Onlinediscowinkel is om altijd de vloeistof te gebruiken die de fabrikant aanraadt.

Met een low fogger produceer je laaghangende rook. Dit zijn speciale rookmachines die de rook koelt voordat deze de machine verlaat. Dit kan worden gedaan met ijs of met droogijs. Doordat de rook meteen wordt afgekoeld, stijgt deze niet op maar blijft laag bij de grond hangen. Het beste resultaat krijg je hiermee met de professionele machines die droogijs gebruiken.

Welke moving is voor mij de beste keuze?

Moving heads de meest gebruikte podium-armaturen in de hedendaagse lichtshow en geliefd vanwege hun enorme veelzijdigheid. Maar de extreem vele verschillende uitvoeringen kunnen ook verwarring veroorzaken. Je kunt deze armaturen vrijwel overal toepassen. Denk bijvoorbeeld aan drive-in shows, concerten, theater, toneel, zakelijke toepassingen, attractieparken en natuurlijk clubs en discotheken. Moving heads zijn in staat om schitterende patronen in de lucht weer te geven, spectaculaire kleuren te laten zien en fraaie lichtbundels te projecteren. Veel moving heads hebben de mogelijkheid om gobo’s te gebruiken. Globaal zijn er twee typen moving heads: de wash en de spot. Een wash levert over het algemeen een flinke lichtopbrengst door zijn efficiënte lichtbundel. Daarnaast beschikt een wash meestal over een kleurenmix-functie. Ook zit er een groter diafragma bij de lens en bezit de wash vaak een ‘fresnel’-lens. Ook hebben deze washes over het algemeen een ‘zoom’-functie. Spots worden vooral ingezet voor het projecteren gobo’s en bieden niet altijd de optie om kleuren te mengen. Een beam is vergelijkbaar met een spot, maar levert een extra smalle lichtbundel, die in combinatie met rook en grotere aantallen tegelijk een schitterende lichtshow kan produceren. Verder zie je steeds meer hybride vormen waarbij wash-, beam- en spotfuncties gecombineerd zijn.
Hoe meer kanalen een moving head bezit, hoe groter de mogelijkheden. Elk DMX-kanaal staat namelijk voor een functie (pan, pan fine, tilt, tilt fine, gobowiel, kleurenwiel, dimmer, shutter etc.) die apart regelbaar is via DMX. Gemiddeld bezit een moving head tussen de 8 en 60 kanalen. Vaak is het wel mogelijk om de moving head in te stellen een beperkt aantal kanalen (bijvoorbeeld 6 in plaats van 14), voor eenvoudiger bediening en meer vrije ruimte op je DMX-controller.